Dialogue in the dark... Διάλογος στο σκοτάδι | Εταιρικές επισκέψεις
15957
page-template-default,page,page-id-15957,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Εταιρικές επισκέψεις

Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναπτύσσουν στρατηγικές επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας του προσωπικού τους και επιδιώκουν, υιοθετώντας μια πιο εξωστρεφή στάση, να συνεισφέρουν στην κοινωνία γενικότερα. Μία από τις πιο ενδεδειγμένες δράσεις, που μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί  στις πρωτοβουλίες αυτές, είναι και η επίσκεψη των υπαλλήλων μιας εταιρείας στο Dialogue in the dark™.

Το εν λόγω δρώμενο, από το ξεκίνημα του το 1988 μέχρι και σήμερα, έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 39 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Περισσότεροι από εννιά εκατομμύρια επισκέπτες έχουν ζήσει ήδη την εμπειρία αυτή, μεταξύ αυτών και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε επιχειρήσεις. Επιπλέον, χιλιάδες τυφλοί ξεναγοί και εκπαιδευτές έχουν βρει εργασία στο Dialogue in the dark™.

Περί τίνος όμως ακριβώς πρόκειται;

Στο Dialogue, οι επισκέπτες, σε μικρές ομάδες των οχτώ ατόμων, μετά από μια σύντομη ενημέρωση, εξοικειώνονται με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και στη συνέχεια ξεκινούν την εξερεύνηση μέσα στο σκοτάδι, συνοδευόμενοι από ξεναγούς. Στο περιβάλλον αυτό, που προσομοιάζει με μια πόλη, ο ξεναγός «ανοίγει τα ματιά των επισκεπτών» στον κόσμο των τυφλών, δείχνοντάς τους πως ο κόσμος αυτός δεν είναι σε καμιά περίπτωση φτωχότερος, παρά μονό διαφορετικός.

Όλοι οι ξεναγοί είναι τυφλοί  ή με μειωμένη όραση, άριστα εκπαιδευμένοι να μετακινούνται με άνεση στο σκοτάδι και μπορούν να χειριστούν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Ταυτόχρονα, προσφέρουν μια ευφάνταστη, εποικοδομητική και διασκεδαστική εμπειρία, ενώ το άγχος και ο αποπροσανατολισμός δίνουν τη θέση τους στη χαρά της αντίληψης του κόσμου μέσα από τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για άτομα που σε καθημερινή βάση εργάζονται στο ίδιο περιβάλλον, να συσφίξουν τις σχέσεις τους, στα πλαίσια της συνεργασίας και του ομαδικού πνεύματος που προϋποθέτει αυτός ο ξεχωριστός περίπατος. Η εμπιστοσύνη και η αλληλεξάρτηση καλλιεργούν μια πιο δυναμική διαπροσωπική επικοινωνία θέτοντας τις βάσεις για μια πιο ουσιαστική συνεργασία στο μέλλον που θα φέρει καρπούς όσον αφορά την αποδοτικότητα στο χώρο της δουλειάς.

Επιπλέον, οι ξεχωριστές συνθήκες στις οποίες πραγματοποιείται η ξενάγηση κινητοποιούν την ικανότητα προσαρμοστικότητας του ατόμου σε  ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ο χρόνος μέσα στο σκοτάδι καθώς επίσης και ο ανοιχτός και οικείος διάλογος που ακολουθεί, ανάμεσα στους βλέποντες και τους τυφλούς, προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την δυνατότητα να αναθεωρήσει τις αξίες του και να καταρρίψει τα στερεότυπα του, παραγκωνίζοντας τις κάθε μορφής προκαταλήψεις. Η συνολικότερη εμπειρία από μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Dialogue, βοηθά όσους απασχολούνται στο ίδιο περιβάλλον, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, κατανοώντας την έννοια της διαφορετικότητας.